Waarom moedercoaching

Wanneer je verlangt naar een kind heb je waarschijnlijk een bepaald idee over hoe het zal zijn om moeder te worden. Wanneer het kind er eenmaal is blijk je jouw nieuwe rol toch heel anders te ervaren dan je van tevoren had gedacht.
Het moederschap is een project waar je instapt zonder te overzien hoe het je leven gaat veranderen. Niet alleen je feitelijke huiselijke situatie verandert, maar alles verandert mee: je lichaam, je emotionele leven, de relatie met je partner, je verhouding tot je werk, je denken, je hele zijn. De enorme rijkdom is tegelijk een grote verantwoordelijkheid. Bovendien zal het nooit meer worden zoals voorheen: als je eenmaal moeder bent geworden blijf je het je hele leven.

Sommige vrouwen passen zich vrij gemakkelijk aan. Anderen hebben daar meer moeite mee. Voor elke moeder geldt: moeder zijn leer je met vallen en opstaan. En bovendien: dat wat vandaag goed ‘werkt’ voor jou en je kind, zal in een volgende fase weer helemaal niet goed uitpakken. Het is als een baan waar je na de inwerkperiode steeds weer overgeplaatst wordt naar een andere afdeling… je kunt meer lezen over de verschillende fasen van moederschap onder de knop Fasen.

Moedercoaching is een vorm van begeleiding waarin de moeder centraal staat. Er zullen geen kant en klare oplossingen aangedragen worden waarmee jouw kind een makkelijker, leuker of succesvoller kind wordt… Het gaat erom dat jij als moeder geïnspireerd raakt en dat je leert je eigen koers te varen te midden van de ups en downs die nu eenmaal horen bij het leven met opgroeiende kinderen. Wanneer je wilt weten hoe moedercoaching werkt in de praktijk kun je klikken op Hoe.